A Da-Vinci kód megfejtése
10%

A Da-Vinci kód megfejtése

Nyelv: magyar

Szerző: Martin Lunn

Kiadó: Gold Book Kiadó

Kiadás ideje: 2004.12.20

ISBN: 9634250319

Súly: Súly nincs megadva  

Kivitelezés:

Oldalszám: 187

Várható szállítás: 2 nap (2018.11.19)

Státusz: Rendelhető

Bolti ár: 1.999 Ft     Engedmény: 10%   Ár: 1.799 Ft

Kedvencekhez
rendelheto
Dan Brown, A Da Vinci-kód írójának állítása szerint "a dokumentumokról és titkos szertartásokról szóló, a regényben szereplő ismertetések megfelelnek a valóságnak". De vajon valóban megfelelnek-e? Számos kutató és teológus támadta a könyvet és az alapjául szolgáló "tényeket". Egyesek azt állítják, hogy Dan Brown katolikusellenes.


Világszerte könyvklubok, olvasócsoportok, tematikus honlapok, magazin- és újságcikkek szították a tüzet, s így A Da Vinci-kód nemcsak műfaja legsikeresebb könyve lett, hanem a legtöbb vitát kiváltó is.

Most pedig Martin Lunn történészszakértő leleplezi a Dan Brown kutatásai mögött rejlő igazságot.

A katolicizmus oldalhajtásának, az Opus Deinek a létezését... a Krisztus és Dávid király vérvonalával kapcsolatos szilárd tényeket... a Szent Grál megdöbbentő titkait... a templomos lovagok és a hírhedt Sion-rend eredetét... a Temple Church és a Rosslyn-katedrális titkait... és még sok minden mást.

Egy regény, bármilyen mértékben támaszkodjon is a valóságra, szükségképpen fikció marad, s nincs ez másképp Dan Brown A Da Vinci-kód című világsikerével sem. A különbség talán csak annyi, hogy Dan Brown előszeretettel vegyíti a tényeket és a fikciót, ráadásul komoly, sokakat érintő témákban - elég ha csak a regényben a katolikus egyházat ért támadásokra gondolunk.

Joggal merült fel tehát az igény, hogy a világszerte mintegy tizenhétmillió olvasó pontosabb képet kapjon A Da Vinci-kód hátteréül és építőköveiül szolgáló témák sokaságáról, Leonardo da Vinci életének és művészetének tényeitől kezdve a Sion-rend nagymesterein, a dávidi és a Meroving-vérvonalakon, az igazi Sauničre-en át egészen Jézus Krisztusig, állítólagos házasságáig, de akár a regény helyszíneinek -a Louvre, a L'Église de Saint-Sulpice, a Rosslyn-kápolna, a Westminster-apátság - bemutatásáig.

Olvasói vélemények

ovasoi velemeny

Ezt a terméket még senki sem értékelte

Az Ön kosara üres.