Mac OS X Snow Leopard + MacTértem
40%

Mac OS X Snow Leopard + MacTértem

40% kedvezmény

Nyelv: magyar

Szerző:

Kiadó: Perfact Kiadó

Várható megjelenés: 2010.5.27

ISBN: 9789632

Súly: Súly nincs megadva  

Kivitelezés:

Oldalszám: 0

Várható szállítás: emailben értesítjük

Státusz: Kifogyott

Bolti ár: 7.350 Ft     Engedmény: 40%   Ár: 4.410 Ft

Kedvencekhez
kifogyott
Miről szól a könyv?

A MacTértem egy több szempontból is rendhagyó szakkönyv. Először is, mert egy képzeletbeli Windows felhasználó történetét meséli el attól a pillanattól, hogy először találkozott a Mac-kel egészen odáig, amikor berendezkedett az új gépén. A könyvből kiderül, hogyan rendezhetjük be Macintosh számítógépünket főként ingyenes vagy olcsó szoftverek segítségével, úgy hogy a lehető legkellemesebb környezet fogadjon bennünket akár munkáról akár szórakozásról van szó.

Másodszor azért rendhagyó, mert éppen ebből a történet mesélésből fakadóan, szakít a hagyományos többes szám első személyben írt szakkönyv stílussal és barátságosan tegeződve osztja meg az információkat az olvasóval, mintha csak egy ismerőse vagy barátja segíteni neki.

A már gyakorlott Windows felhasználók, megtudhatják a könyvből, hogy a megszokott Windowsos fogások miként működnek Mac OS X alatt és hogy a Windows alatt megismert és egyes feladatokra használt szoftvereknek mik a Mac OS X alatti megfelelői. A Mactértem sorra veszi az operációs rendszerek közötti különbségeket és a hasonlóságokat, hogy megkönnyítse az átállást Windowsról Mac OS X-re.

De a könyv hasznos azoknak a felhasználóknak is, akik már használták a Mac OS X-et, hiszen egy sor a Mac OS X mindennapi használata közben hasznosítható trükköt tudhatunk meg belőle. Megismerhetünk belőle egy sor - a legtöbbször ingyenesen beszerezhető - programot, melyek elengedhetetlenül fontosak vagy kényelmesebbé teszik a napi munkát a Mac OS X operációs rendszerrel.


Miért Snow Leopard?
Az Apple egyik alapítója, jelenlegi vezetője, Steve Jobs az informatikai ipar karizmatikus személyisége. Amikor gimnáziumba járt, a telefon-könyvben megtalálható volt a HP igazgatójának a telefonszáma - Jobs fel is hívta. Amikor ide-oda váltott
a főiskolák és egyetemek közt, dúlt
a hippikorszak, Jobs zarándokként kereste fel Indiát. Ahonnan hazatérve zseniális alkotótársával, Steve Wozniak- kal megalkották az Apple I, majd
a vállalat sikerének alapját jelentő Apple II számítógépet.

Ezt követte a Macintosh, az első, ke- reskedelmi forgalomban sikert arató grafikus operációs rendszer.
A sikereket nehéz évek követték, Jobst kitették az általa alapított cégből - amíg távol volt, megvette és sikerre vitte
a Pixart az egész estés számítógép- készítésű játékfilmekkel (Némó nyo- mában, Játékháború...).

A tönkremenetel felé szabadon eső Apple-höz hívták vissza. A vállalatot átszervezte, racionalizálta. Megváltoztatta a zeneipart az iPod lejátszóval és az iTunes Store-ral. Újraértelmezte
a mobilszolgáltatást az iPhone-nal,
a szoftverértékesítést az App Store-ral.

A könyv tartalma
A könyv a Snow Leopard, a Mac OS X 10.6 operációs rendszert mutatja be. Az első rész szól arról, miként kerül a Mac (Snow Leopard) a Macre (számítógép). Végignézzük a gépre vonatkozó általános beállítási lehetőségeket (System Preferences) és az alapvető fájlkezelési tudnivalókat (Finder, Asztal, Dock...).
A második részben azokkal az alkalmazásokkal foglalkozunk részletesen, amelyek az operációs rendszerrel együtt kerülnek fel minden újonnan vásárolt Macintoshra (Address Book, Automator, Calculator, Dashboard, Dictionary, DVD Player, Font Book, Front Row, iCal, iChat, Image Capture, iSync, Mail, Photo Booth, Preview, QuickTime Player, Safari és TextEdit).

Kinek szól a könyv?
Minden tizedik Mac-vásárló élete első számítógépét veszi meg, ez a könyv nekik nyújt segítséget a Mac megismeréséhez és a számítógép használatához.
Az új Macet vásárlók csaknem fele switcher, azaz másik operációs rendszerű gépet használt korábban. Ez a könyv segít nekik, mit hol találnak meg
a Macen, milyen, eddig ismeretlen szolgáltatások, megoldások várnak rájuk. A nem hivatásszerű Mac-használók számára az egyes alkalmazásokat bemutató rész lehet izgalmas, az Apple programjai rengeteg tudást és képességet rejtegetnek. Végül azoknak is ajánljuk a könyvet, akik már régóta Macesek: ezúttal magyarul, rendszerezetten olvashatnak a Mac OS X Snow Leopardról.

Olvasói vélemények

ovasoi velemeny

Ezt a terméket még senki sem értékelte

Az Ön kosara üres.