Parányi sziget
15%

Parányi sziget

Nyelv: magyar

Szerző: Andrea Levy

Kiadó: General Press Kiadó

Kiadás ideje: 2012.5.

ISBN: 9789636433758

Súly: Súly nincs megadva  

Kivitelezés:

Oldalszám: 472

Várható szállítás: 3 nap (2018.10.26)

Státusz: Rendelhető

Bolti ár: 3.400 Ft     Engedmény: 15%   Ár: 2.890 Ft

Kedvencekhez
rendelheto
Négy sors, négyféle múlt, és négyféle álom a jövőről, ahol e sorsok egyszer majd egészen különös módon összefonódnak. A regény hősei olyan világban keresik a békességet jelentő otthont és a szerelmet, amely nem kedvez a nyugodt boldogulásnak.
Az 1948-ban induló történet a négy főszereplő gyerekkoráig nyúlik vissza, hogy ki-ki a maga hangján mesélje el meghökkentő fordulatokkal tarkított életútját, amelynek meghatározó pillanata lesz majd a II. világháború kitörése. A világégés után pedig semmi sem úgy folytatódik, ahogyan azelőtt…
A színes bőrű Hortense és Gilbert az angol gyarmaton, Jamaicán nőnek fel, de a sziget korántsem csak a napfényt és a gondtalanságot jelenti számukra. Az anyaország az „Ígéret földjeként” jelenik meg szemük előtt, de vágyaik hazája súlyos felismeréseket tartogat mindkettőjüknek.
Queenie és Bernard születésüktől fogva Angliában élnek, mindössze annyi rálátással a brit birodalom más népeinek életére, amennyit ebből gyermekkoruk óta tudni engedtek nekik. A II. világháborúban kénytelenek szembesülni az őket körülvevő valóság mindazon részével, amelytől addig hazájuk „gondosan” óvta őket.
Andrea Levy (A hosszú dal) új regénye Nagy-Britannia és gyarmatországai, ezen belül a „kis sziget”, Jamaica megdöbbentő, felkavaró, és leplezetlenül őszinte társadalomrajza. Főhőseit azonban minden traumán átsegíti a szerelem és a szeretet iránti sóvárgás, amelyet így vagy úgy, de a sors be is tölt számukra. A hazájában több díjjal jutalmazott regényből a BBC nagy sikerű televíziós sorozatot is készített.

Olvasói vélemények

ovasoi velemeny

Ezt a terméket még senki sem értékelte

Az Ön kosara üres.