FőoldalKönyvhetven-fontos-talalmany-regi-korokbol
 Hetven fontos találmány régi korokból
15%

Hetven fontos találmány régi korokból

Nyelv: magyar

Szerző: Brian M. Fagan

Kiadó: Athenaeum 2000 Könyvkiadó Kft

Kiadás ideje: 2005.10.23

ISBN: 9639471917

Súly: Súly nincs megadva  

Kivitelezés:

Oldalszám: 304

Várható szállítás: 3 nap (2018.11.20)

Státusz: Rendelhető

Bolti ár: 6.980 Ft     Engedmény: 15%   Ár: 5.933 Ft

Kedvencekhez
rendelheto
REJTÉLYEK EGY JÓL ISMERT ÓKORI CIVILIZÁCIÓBÓL...

"Hetven"-es sorozatunk újabb darabja azokkal a találmányokkal foglalkozik, amelyek döntően befolyásolták az emberiség fejlődését, történelmét. Kőpattintók, fokkal ellátott varrótűk, tevenyergek, harci szekerek és fogamzásgátlók - a múltat nagyszerű találmányok sora fémjelzi, melyek közül egyesek alapvető fontosságúnak, mások érdekesek vagy furcsák. A Hetven fontos találmány régi korokból felfedezés erejű utazásra visz bennünket az emberi találmányok világába: korai őseink két és fél millió évvel ezelőtt késztett, első, durván megmunkált kőszerszámaitól egészen a középkor elejéig.
A kő, a tűz, a csont és a fa fémjelezte alapvető technológiáktól kezdve, a modern tudományra és a legújabb kutatási eredményekre alapozva tekintik át a szerzők a történelem lenyűgöző felfedezéseit, aminek során a múlt néhány alapkérdése válaszra találunk. Hol és hogyan fejlődött ki a földművelés? Mit jelentett a főzés, az élelmiszer-tartósítás és erjesztés az ősi konyhaművészetben? Hogyan változtatta meg a kerék és a szekér az emberi életet, és hogyan növelte a mozgásteret?
De fényt derít a kötet a vadászat, a háborúskodás, a sport, a tudomány, a művészet és a szépítkezés eredetére is. A háború fegyverei dárdákból, íjjakból és nyilakból kardokká, pajzsokká, kőhajító gépekké és számszeríjjakká fejlődtek. Az album a testfestéstől és a tetoválástól kezdve áttekinti a legrégebbi művészeti hagyományokat, nyomon követi az írás alakulását, a kódok és a titkosírás korai fejlődését, a matematika, a naptár és az asztronómia eredetét.
Fényképei, ábrái, térképei és tervrajzai révén a Hetven fontos találmány különleges útikalauz az emberi kultúra múltjába.
Brian M. Fagan Santa Barbarában, a Kaliforniai Egyetemen professzor, az őstörténet-kutatás elismert szaktekintélye. Ő szerkesztette a Hetven rejtély szerte a világból című albumunkat is.

Olvasói vélemények

ovasoi velemeny

Ezt a terméket még senki sem értékelte

Az Ön kosara üres.