FőoldalSzámítástechnikai könyvmac-os-x-leopard-kezikonyv
Mac OS X Leopard kézikönyv
30%

Mac OS X Leopard kézikönyv

Kiadói akció! -30% kedvezmény!

Nyelv: magyar

Szerző: Ferenczy Gábor

Kiadó: Perfact Kiadó

Kiadás ideje: 2008.11.3

ISBN: 9789638773463

Súly: Súly nincs megadva   Méret: 168x238 mm

Kivitelezés:

Oldalszám: 392

Várható szállítás: 3 nap (2019.01.23)

Státusz: Rendelhető

Bolti ár: 3.990 Ft     Engedmény: 30%   Ár: 2.793 Ft

Kedvencekhez
rendelheto
Ismerje a MAC OS X Leopard operációs rendszert!

Mi az a Mac OS X?

Az Apple az egyik legismertebb informatikával foglalkozó vállalkozás, amely a kezdetektől maga tervezi számítógépeit, fejleszti az operációs rendszerét és számos szoftvert. Az operációs rendszer jelenlegi, tizenegyedik verzióját hívják Mac OS X-nek, ennek változatait az Apple ragadozónevekkel illeti. Ez a könyv a Mac OS X 10.5-ről, a Leopárdról szól.
Az Apple első nagy sikerét meghozó számítógép, az Apple II (1977) anyagi nyereségét megalkotva született meg a Macintosh számítógép, amely mindenki számára elérhetővé tette az ikonokat, az egeret, a legördülő menüt, az ablakokat... Az Apple mindig is igyekezett az első lenni az új technikák, technológiák kifejlesztésében és alkalmazásában. Ennek köszönheti a cég - és mi - az iPodot, az iPhone-t is. Az operációs rendszer pedig a Time Machine-t, a Quick Lookot vagy a Finder Cover Flow nézetet. Az Apple fejlesztését három motor hajtja. Az egyik a felhasználói szokásokra fordított - az iparágra kevéssé jellemző - fokozott figyelem. A felhasználót felhasználónak és nem informatikai szakembernek tekintik - ez a második. A harmadik az Apple alapítója és vezetője, Steve Jobs, a maga egyedülálló vezetési módszerével és maximalizmusával.

A könyv tartalma:

A könyv a Leopárdot, a Mac OS X 10.5 operációs rendszert mutatja be. Az első rész szól arról, miként kerül a Mac (Leopárd) a Macre (számítógép). Végignézzük a gépre vonatkozó általános beállítási lehetőségeket (System Preferences), és az alapvető fájlkezelési tudnivalókat (Finder, Asztal, Dock...). A második részben azokkal az alkalmazásokkal foglalkozunk részletesen, amelyek az operációs rendszerrel együtt kerülnek fel minden újonnan vásárolt Macintoshra (Address Book, Automator, Calculator, Dashboard, Dictionary, DVD Player, Font Book, Front Row, iCal, iChat, Image Capture, iSync, Mail, Photo Booth, Preview, QuickTime Player, Safari és TextEdit).

Kinek szól a könyv?

Az új Macet vásárlók egytizede élete első számítógépét vásárolja, ez a könyv nekik nyújt segítséget a Mac megismeréséhez és a számítógép használatához. Az új Macet vásárlók 40 százaléka "switcher", azaz másik operációs rendszerű gépet használt korábban. Ez a könyv segít nekik, mit hol találnak meg a Macen, milyen eddig ismeretlen szolgáltatások, megoldások várnak rájuk. A nem hivatásszerű Mac használók számára az egyes alkalmazásokat bemutató rész lehet izgalmas, az Apple programjai rengeteg tudást és képességet rejtenek. Végül azoknak is ajánljuk a könyvet, akik már régóta Macesek, mert ezúttal magyarul, rendszerezetten olvashatnak a Mac OS X Leopárdról.


Tartalomjegyzék:

1. rész
Telepítés
Gép
System Preferences
Finder

2. rész
Address Book
Automator
Calculator
Dashboard
Dictionary
DVD Player
Font Book
Front Row
iCal
iChat
Image Capture
iSync
Mail
Photo Booth
Preview
QuickTime Player
Safari
TextEdit

Olvasói vélemények

ovasoi velemeny

Ezt a terméket még senki sem értékelte

Az Ön kosara üres.