FőoldalSzámítástechnikai könyva-virusvedelem-muveszete
A vírusvédelem művészete
15%

A vírusvédelem művészete

Nyelv: magyar

Szerző: Szőr Péter

Kiadó: Szak Kiadó

Várható megjelenés: 2010.10.1

ISBN: 9789639863163

Súly: Súly nincs megadva  

Kivitelezés:

Oldalszám: 698

Várható szállítás: emailben értesítjük

Státusz: Kifogyott

Bolti ár: 9.900 Ft     Engedmény: 15%   Ár: 8.415 Ft

Kedvencekhez
kifogyott
,A biztonság témakörében ez a könyv volt a legnagyobb hatással rám azok közül a számítástechnikai szakkönyvek közül, amelyeket mostanában olvastam. A számítógépes vírusokról rendelkezésre álló információk között nagyon kevés a hiteles adat. Szőr Péter a világ egyik legkiválóbb víruselemzője, és kimagasló munkássága remek ajánlólevél ehhez a könyvhöz" (Halvar Flake, elemzőmérnök, SABRE Security GbmH).

Vírusfenyegetések, elemzés és ellenlépések: hiteles útmutató tapasztalt számítástechnikai és biztonságtechnikai szakemberek számára A Symantec vezető víruskutatója elkészítette a kortárs vírusfenyegetések, védekezési módszerek és elemzőeszközök hiteles útmutatóját. A számítógépes vírusokról készült legtöbb művel ellentétben A vírusvédelem művészete kizárólag ,fehérkalaposok" számára készült kézikönyv, tehát olyan számítástechnikai és biztonságitechnikai szakembereknek szól, akiknek feladata a rosszindulatú szoftverek elleni védelem. Szőr Péter módszeres alapossággal tárgyalja az összes fontos témakört, többek között a vírusok viselkedését és osztályozását, a védelmi stratégiákat, a vírusirtó és féregblokkoló módszereket, valamint egyéb érdekes kérdéseket. A szerző a legfrissebb újdonságokat mutatja be a rosszindulatú szoftverek és a vírusvédelem területén, továbbá részletes technikai elemzést nyújt, amelyre a bonyolult fenyegetéseket kezelő szakembereknek elengedhetetlenül szüksége lehet. A metamorfizmusra és a feltörekvő módszerekre vonatkozóan nagy mennyiségű információval szolgál, így segíti a felkészülést és a megelőzést a jövő fenyegetéseivel szemben. A könyv a valaha megjelent legalaposabb és rendkívül gyakorlatias bevezetést nyújtja a vírusok elemzéséhez – a saját személyes laboratórium elkészítésétől az elemzési folyamat automatizálásáig. A szerző a következő témaköröket tárgyalja:

♦ a rosszindulatú kód támadásának felfedezése különböző platformokon ♦ a rosszindulatú fertőzési stratégiák osztályozása, a memóriaműveletek, az önvédelem, az aktív tartalom megjelenítése, a kihasználás és egyéb területek ♦ az észrevétlenné tett – titkosított, polimorf és metamorf – kódok fenyegetéseinek azonosítása és az ellenlépések ♦ a rosszindulatúkód-elemzés tapasztalati módszereinek elsajátítása – mire használhatók a megszerzett ismeretek ♦ a rosszindulatú kód visszafejtése visszafejtőkkel, hibakeresőkkel, emulátorokkal és virtuális gépekkel ♦ gyakorlati védelmi módszerek megvalósítása: átvizsgálás, kódemuláció, vírusirtás, tartós vírusvédelem, integritás-ellenőrzés, izolált tesztelés, csapdák, viselkedésalapú blokkolás ♦ féregblokkolás, hosztalapú behatolás megelőzése és hálózati védelmi stratégiák.

Olvasói vélemények

ovasoi velemeny

Ezt a terméket még senki sem értékelte

Az Ön kosara üres.